Skip to main content
Constantin Chiriac
ȘCOALA DE VARĂ DE LEADERSHIP CULTURAL | TIMIȘOARA, 2018

Constantin Chiriac

Actor de teatru și de film și lider în domeniul cultural, Constantin Chiriac a studiat Actoria la București, obținând diplome în management cultural de la Agenția de Informații a SUA, de la Hull University din Marea Britanie, precum și de la Virginia Commonwealth University Richmond.

De-a lungul carierei sale a creat structuri de renume mondial, a generat nenumărate proiecte internaționale și a condus echipe numeroase. Este președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu și director al Bursei de Spectacole de la Sibiu. A jucat un rol decisiv în obținerea titlului Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007 și în reușita incontestabilă a programului. De asemenea, a fost membru al Comisiei de selecție și de monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană (2009 – 2012).

Este profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și doctor honoris causa al Leeds Metropolitan University (2008) și al Universității de Vest din Timișoara (2018), susținând cursuri și conferințe la universități din lumea întreagă. Munca sa a fost recunoscută prin nenumărate premii și distincții, printre care Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler (2000), Premiul Fundației Japonia și al Ministerului de Afaceri Externe din Japonia (2015) și Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer (2017). Este Ofițer al Ordinului Coroanei Belgiene (2011) și Ambasador Onorific al Turismului din 2014.

Constantin Chiriac a jucat în peste 40 de spectacole și a susținut one-man show-uri și recitaluri de poezie în peste 50 de țări. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără Moromeții (regia Stere Gulea), Croaziera (regia Mircea Daneliuc) și Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete).

Școala de vară | Timișoara, 2018

Leadership cultural