Skip to main content
József Kardos
SPEAKER LA ȘCOALA DE VARĂ DE LEADERSHIP CULTURAL | TIMIȘOARA, 2018

József Kardos

În pofida calificării sale de inginer forestier, József Kardos a lucrat în domeniul organizării evenimentelor culturale pe parcursul întregii sale vieți profesionale. Datorită activității din ultimii 25 de ani, rețeaua sa de contacte este extrem de extinsă pe plan internațional.

Între 1999 și 2009 a fost director de program al Festivalului Sziget, iar în perioada 2009 – 2010 a fost director de program la Pécs: Capitală Culturală Europeană 2010.

Atunci când Ungaria a preluat președinția UE în 2011, József Kardos a participat la organizarea de evenimente culturale comune. În acest context, a fost inițiatorul și organizatorul turneului Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch în Ungaria.

A fost implicat, în calitate de curator, în organizarea sezoanelor culturale maghiare în Franța, Italia și Olanda. În 2013 și 2014 a fost manager cultural la Muzeul de Artă Contemporană Ludwig din Budapesta.

La sfârșitul lui 2014 a revenit la Festivalul Sziget în poziția sa anterioară de director de program. Sziget este, la ora actuală, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, bucurându-se, anual, de peste 400.000 de vizitatori.

Pe lângă muzică, festivalul pune, tot sub conducerea sa, mare accent pe artele spectacolului. József este interesat, în primul rând, de dans contemporan, circ și teatru de stradă.

Este foarte implicat în lupta pentru drepturile omului, pentru drepturile minorităților și este împotriva rasismului, a xenofobiei și a homofobiei.

Școala de vară | Timișoara, 2018

Leadership cultural