Skip to main content
Lăcrămioara Stratulat
ȘCOALA DE VARĂ DE LEADERSHIP CULTURAL | TIMIȘOARA, 2018

Lăcrămioara Stratulat

Personalitate dinamică și complexă, cu o uriașă capacitate de muncă și o vastă experiență în sfera leadership-ului cultural, Lăcrămioara Stratulat este managerul Complexului Muzeal Național „Moldova“ Iași din anul 2007. Este doctor în istorie, titularul cursului de Muzeologie la Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași și coordonator al Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice.

Permanent preocupată de propria pregătire profesională, Lăcrămioara Stratulat a absolvit o serie întreagă de cursuri de perfecționare în domenii foarte variate, cum ar fi: securitate și administrație guvernamentală, politică externă și diplomație, audit intern, negocieri și relații publice, tehnici de restaurare a patrimoniului mobil, management muzeal, muzeologie și arheologie.

Este organizatoarea a numeroase expoziții de bază, conferințe și simpozioane, participând la realizarea a peste 150 de expoziții de interes internațional. În calitate de cercetător științific, a câștigat prin competiție granturi și contracte de cercetare internaționale. De asemenea, a participat la simpozioane și congrese internaționale importante pe teme de istorie, arheologie, muzeografie, relații publice.

A publicat monografii, tratate, cursuri universitare, dar și câteva zeci de studii ca autor unic sau în colaborare, inclusiv în reviste indexate ISI. Se remarcă printr-o bogată activitate editorială, fiind membru în diverse comitete de redacție, editor și coordonator de volume.

Pentru activitatea sa a obținut premii și distincții importante, printre care Medalia „Regele Mihai I“ pentru Loialitate oferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al României și distincția Ordinul „Sancti Gregorii Magni“, în grad de Înaltă Doamnă, emis de Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea.

Școala de vară | Timișoara, 2018

Leadership cultural