Skip to main content
Monica Urian
ȘCOALA DE VARĂ DE LEADERSHIP CULTURAL | TIMIȘOARA, 2018

Monica Urian

Este policy officer la Direcția Generală Educație și Cultură din cadrul Comisiei Europene, coordonând relațiile culturale dintre Uniunea Europeană și Asia. Este, de asemenea, responsabilă pentru patrimoniul cultural și pentru implicarea cetățenilor în contextul programului 2018: Anul european al patrimoniului cultural.

În cadrul programului Europa Creativă – subprogramul Cultura al aceleiași instituții europene, Monica Urian a coordonat secțiunea prioritară „dezvoltarea publicului“. În plus, a gestionat Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură contemporană – Mies van der Rohe, Premiul UE pentru patrimoniul cultural / Premiul Europa Nostra, EBBA / European Border Breakers Awards și Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, precum și premiul Zilele europene ale patrimoniului, o acțiune comună a Comisiei Europene și a Consiliului Europei.

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Monica a lucrat în sectorul privat și public din Belgia, Franța, Portugalia și SUA. A studiat Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, precum și la Colegiul Europei din Bruges, Belgia.

Este pasionată de artă, cultură, popoare indigene, călătorii și natură.

Școala de vară | Timișoara, 2018

Leadership cultural