Skip to main content
Vasile Șirli
SPEAKER LA ȘCOALA DE VARĂ DE LEADERSHIP CULTURAL | TIMIȘOARA, 2018

Vasile Șirli

Născut la Variaș, compozitorul Vasile Șirli trăiește la Paris din 1986. A studiat la Timișoara și la Universitatea de Muzică din București și și-a dedicat creația teatrului, filmului, dansului și cântecului, fapt ce i-a permis să se exprime în stiluri diverse, de la pop-rock și jazz la muzică contemporană.

Pentru creațiile sale a obținut numeroase premii naționale și internaționale: premiul Uniunii Compozitorilor din România, premiul pentru muzică de film GOPO, premiul UNITER, premii pentru cântece la Dresda, Bratislava, Soci, Tokyo etc. A fost redactor la Editura Muzicală și director artistic al casei de discuri „Electrecord“.

A compus muzică pentru spectacole și filme regizate de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Stere Gulea, Dan Micu, Petrika Ionesco, Gabor Tompa, Matthias Langhoff, Claire Dancoisne, Constantin Chelba, Nicu Stan, Irina Niculescu, Radu-Alexandru Nica, Aurel Palade, Titus Muntean și alții. A scris muzica pentru numeroase spectacole realizate de Silviu Purcărete. În Franța a compus pentru film, teatru și televiziune și a produs pentru industria muzicii.

Din anul 1990 este director muzical la Disneyland Paris, pentru care a compus muzica originală, a produs și a scris aranjamente pentru numeroase spectacole.

Școala de vară | Timișoara, 2018

Leadership cultural